TEST: Mitsubishi VL-100 Miniventilasjon

Mitsubishi VL-100 er en innovativ miniventilasjon som tilbyr en helhetlig løsning for å opprettholde et sunt og komfortabelt inneklima. Enheten bytter effektivt ut luften i rommet den plasseres i, og kan i tillegg redusere mengden radon i kjelleren. VL-100 har avansert teknologi som gjør den i stand til å filtrere ut skadelige partikler og ventilere ut fuktighet, og er et godt alternativ til ventilasjonsanlegg for eldre boliger og rom uten god lufting.

Vi har testet miniventilasjonen i en nyrenovert enebolig, og vi må ærlig innrømme at testresultatene imponerer!

Mitsubishi VL-100: Kort oppsummert

 • Kraftig miniventilasjon for inntil 40 m2
 • Leveres med støpsel for enkel montering
 • Inntil 80% varmegjenvinning
 • Bytter effektivt ut luften i rommet
 • Reduserer mengden radon
 • Stilrent, nøytralt design lik varmepumper
8.4Redaktørens vurdering
Frisk og god luft, hele døgnet!

«Mitsubishi VL-100 bytter leverer virkelig på alle områder! Miniventilasjonen tilbyr frisk og god luft uten sentralisert ventilasjonsanlegg. Installasjonen er enkel og grei, og kan gjøres selv. Har du tett og innestengt luft er dette løsningen for deg!»

Design
8.5
Kapasitet
9
Støynivå
7
Montering
9
Fordeler
 • Kan monteres selv
 • Enkel å vedlikeholde innenfra
 • To viftehastigheter
 • Pollenfilter som ekstrautstyr
 • Effektiv utskifting av luften
Ting å tenke på
 • Høyt støynivå på trinn to
 • Tar mye plass på veggen
 • Ingen styring over WiFi/app

Installasjon

Miniventilasjonen fra Mitsubishi er enkel å installere. Alt du trenger er to hull i veggen (85-90mm) med litt helling nedover utendørs. De medfølgende lufttilførsels-rørene kuttes til ønsket lengde og trekkes i hullene. Selve miniventilasjonen henges opp innendørs på den medfølgende veggbraketten. I pakken følger det med to værdeksler som vris på plass på stussene utendørs for å hindre vann og fremmedobjekter inn i apparatet.
Strømmen kobler du til nærmeste stikkontakt med det medfølgende støpselet. Trekk i snoren, og miniventilasjonen er i gang!

NB! Dersom veggen Mitsubishi VL-100 skal monteres på er tykkere enn 300 mm, må forlengelsesrør og skjøte til forlengelsesrør benyttes.

Utseende og størrelse

Denne maskinen har et elegant og moderne design som passer perfekt inn i ethvert interiør. I likhet med tradisjonelle varmepumper er overflaten i blank hvit finish med en nøytral utforming. Dens fysiske størrelse er relativt merkbar, men dette er nødvendig for å skjule den kraftige innebygde viften og resterende komponenter. Ved første øyekast er ikke denne noe man legger merke til i en stue, et kontor eller soverom. Dens nøytrale design sklir rett inn i de fleste interiør!

Mitsubishi VL-100 leveres med en blank hvit overflate i tradisjonelt design. Produktet måler totalt 265 mm i høyde, 620 mm i bredde og 200 mm i dybde.

Viftehastigheten styres enkelt med snoren på venstre side av produktet.

Mot fukt og radon

Med Mitsubishi VL-100 miniventilasjon kan du være sikker på at du har en pålitelig løsning for å opprettholde et sunt og komfortabelt inneklima. Regelmessig utskifting av luften i et rom reduserer blant annet nivået av fuktighet, CO2 og radon i luften, og er svært positivt for et bedre inneklima.
Investeringen vil ikke bare gi deg helsefordeler, men det vil også spare deg for strømutgifter og vedlikeholdsutgifter på lang sikt.

Med en kapasitet på opptil 60 m³/t, er den egnet for mindre rom som soverom, kontorer og stuer.

Hvorfor miniventilasjon?

Det er flere gode grunner til å vurdere å kjøpe en miniventilasjon:

 1. Bedre luftkvalitet: En miniventilasjon fjerner fuktighet, skadelige gasser, allergener og andre forurensninger fra luften i rommet, noe som kan forbedre luftkvaliteten betydelig. Dette kan være spesielt viktig for personer med allergier eller luftveisproblemer.
 2. Bedre helse: Ved å fjerne skadelige partikler og gasser fra luften kan miniventilasjonen forbedre helsen din, spesielt hvis du lider av allergier, astma eller andre luftveisproblemer.
 3. Besparelser på energi: En miniventilasjon kan bidra til å redusere fuktighet i rommet, noe som kan redusere behovet for å bruke aircondition eller oppvarming. Dette kan føre til betydelige besparelser på energiregningen.
 4. Redusert risiko for skade på bygningen: Fuktighet kan føre til skade på bygninger over tid, inkludert mugg og råte. En miniventilasjon kan bidra til å redusere fuktighet og beskytte bygningen.
 5. Bedre komfort: En miniventilasjon kan bidra til å skape en behageligere innendørs temperatur og fuktighetsnivå, noe som kan føre til en mer behagelig opplevelse i rommet.
 6. Enkel installasjon: Miniventilasjon kan ofte installeres enkelt og raskt uten behov for større ombygginger eller installasjon av dyre ventilasjonssystemer.

Generelt sett, hvis du ønsker å forbedre innendørs luftkvalitet og redusere risikoen for skader på bygningen, samtidig som du sparer penger på energiregningene dine, er en miniventilasjon et smart valg.

Hvem står bak?

Dette nettstedet driftes og utvikles av Hem Media under organisasjonsnummer 930 713 856.

Hvem står bak?

Forbrukerelektronikk tester husholdningsprodukter og andre elektroniske produkter for forbrukere, sånn at du skal føle deg trygg på valget ditt.

 

© 2023 / Forbrukerelektronikk.no / Alle rettigheter reservert / Med forbehold om feil i tester og sammenlikninger​

Norges ledende tester av forbrukerelektronikk
Logo